Sunday, 30 October 2011

jodoh oh jodoh part 6

first time aku bawak hatiku yg lara nie d bumi sabah..sape yg x sedih kan..org yg kita suka rupa2nya balaks org..hurm..dulu masa aku frust2 dulu aku suka buka lagu krispatih...lagu tangkap sedih..hati tu nk kata bkecai..mmg ar...sbb tu first time aku rasa mcm tue...nge...malu nyeh...
     Barulah aku faham isi hati wanita yg pernah bcinta d putus cinta,mmg frust ah...ketika itu aku  rasa xnk hidup apa lah..rasa mcm xnk idup..ala.la..la..poyo jew..Jd bila aku fikir semula,BT APA AKU PK DIA..DIA PUN X PK AKU...Jd kekuatan aku adalah solat..Dari situ aku punya kekuatan..Lama2 kecewa itu pergi jua....6 bln sudah berlalu..Aku jalani kehidupan seperti biasa..sibuk dgn kerja..Jd tibanya Ramadhan trus ke syawal,Mlm raya sape yg x happy..raya..raya..raya..Aku mcm biasalah mlm raya aku baru je smpai kmpung setelah berbulan2 lamanya aku d Sabah...Tiba2...jeng..jeng..hpku berdering....msg biasalah..

Saturday, 29 October 2011

jodoh 0h jodoh part 5

Duda!!!!!!ha....first time aku jd bingung..Masa tu aku cuma anggap spt rakan biasa...Lama kelamaan aku spt berada d dunia hindustan..Lamuan cinta..Argh,,,,betul ke aku suka dgn mamat niew..?????..aku cuba terima hakikat..bnyk2 llki nape aku suka dia gila vavis...!..Jd dia nk cple dgn aku...jd aku x berfikir panjang aku terus je terima..Entah tak taulah nape..Tp dgn syarat aku nk keanl seiapa mak ayah nyew...Aku xnk aku kawen dgn ko aku xgeti nk kawen dgn family ko...Alhamdulilalh family dia..TERBAEK!!!!!!>...Nk tau 1 lawak 1 kejutan bt aku,bdk yg selama aku anggap adik angkat d fb upernya adik dia..a.....a......a.......bio betul...!..malu sey!..
   Xkisah ar..aku bsyukur gaklah...jd perhubungan aku d teruskan spt biasa..Pd awal cple antra aku dgn dia berjalan dgn baik...sehingga pada 1 hari kau sangsi dgn si dia..kenapa????

   Hp dia sentiasa berdering dgn bunyi msg d call.....Aku cuba tnya dia..dia cuma kata kawan je...Aku ttp nk tahu..jd utk bt aku yakin aku on9 tagged aku..kerana ingin tahu..rupa2nya ....Hurm..beratur awek2s dia..sedih mmglah sedih sbb FIRST LOVE....rasa nk menongeng jugalah..aku ceritakan cerita sedih aku pd adik dia...Tjd lah perang besar antara aku dgn si dia....Awek dia..maki hamun aku..xyah citerlah...drp aku bgaduh kerna seorg baik aku tarik diri....Aku membawa diri ke sabah d sarawak...no tel terus aku tukar...aku sibukkan diri aku dgn kerjaya aku...nk sedih pun xguna..sdgkan dia happy2 sahaja...aku yg sedih nk gila bt apa...

jodoh oh jodoh part 4

Setiap kali aku on tagged aku msti nk tgk muka mamat ni,aku sndiri xtau nape..Padahal aku dah kenal adik dia dulu iaitu mira dari laman sosial fb,aku xtau lak tu abgdia..aku menjd tertanya2..kenapa aku nk kenal sangat mamat nie...sehinggakan aku memberanikan diri utk mencuba mengenali siapakan gerangan llki yg pertama yg aku btl nk kenal ni....
    Rasa mcm main game je perkenalan aku dgn mamat ni,Pada awal nya aku sangsi nk berkenalan dgn mamat ni..Tp aku try jugalah..nk tau pnya pasal..aku pun xtaulah sama ada aku ni baru nk harungi cinta monyet ke apa...??..Time tulah aku bejinak2 sibuk nk baca buku nk tau sgt ttg emosi manusia nih..aku try bt lirik lagu..puisi..banyaklah..nk manjdkan diri aku ni jiwang..chet!...poyo jerk..Aku mcm biasalah nk tahu ttg diri dia aku tnya lah mcm2..Upernye dah kahwen..Alamak!...frust...frust...btapa hancusnya hati aku ketika itu..bila dia ckp dia dah kawen...jd sejak itu..aku terus xbls apa beri komen lagilah..aku terus mendiamkan diri begitu sahaja..sampailah aku dapat pritikal d Harvard Suasana Resort Bedong Kedah,syok bila aku jalani kehidupan d kedah...kerana cuacanya masih tidak d cemari lg dgn asap2 kotor ler..Aku happy sgt kat sana..time cuti jew aku g Peneng...Biasalah HARD ROCK CAFE..bersantai mcm org xpnh jmpa pantai..heheheheh..
   selama aku berada d Kedah..utk on9 aku kurang berminat sbb aktivitiku padat..siang aku bkerja pritikal..ptg aku blajar main GOLF..d situ lah aku kenal GOLF...Nk kata aku popular d hotel tu..Popularlah juga..heheheh..sbb aku ni slumber..Geng2 kwn aku tnra tau aku pritikal d bedong kedah mcm biasalah aku bulilah..sbb kem sg petani...bknnya jauh sgt pun..xpdc gunung bermula..Gunung jerailah..nk d pendekkn citer lah..setelah aku abis pritikal aku on semula taggged aku,Xsangka dia masih tahu siapa aku..dlm hati bt apa ko nk tau pasal aku,ko kan ada bini..??jd bertalu2lah aku nasihatkan dia..uper2nya dia dah bercerai dgn wife dia..Aku terdiam seketika..dlm hati adakah aku puncanya..Nge.....!

Jodoh oh Jodoh part 3

Sebenarnya aku bknnya memilih pun tp ada syarat..kalo aku nk kawen pun biarlah dgn army..sbb aku ni fanatik army..xkisahlah prebet ke apa kew..asalkan PEWIRA......heheheheheh..citer aku x habis sampai ke situ jew..selama bbrapa tahun tue life aku bnyk kerja,blajo kerja blajo..jd masa nk mencari tu tak ada.Nk kata org nk tu tipulah xde...tp hati aku x terbuka lg sehingga aku betul2 bersedia..
    Pada awal tahun 2009 aku amik krusus Skm utk mengelakkan aku menganggur telalu lama,sijil tu meletakkan aku d Taylor Kolej Univrsiti Subang,d situlah pertama kali aku d dunia yg baru pelajarnya adalah pelajar2 antarabangsa,Aku terpilih kerana bidang pengajian aku terdahulu ada PELANCONGAN...melayu cuma aku 3  org..nk g kelas pun xde mood sbb nk ckp pun mcm ayam itik...korea,jepun,arab saudi,filiphina,indonesia..nge!..Aku seperti berada d sebuah negara lain..8 bln aku jd bkn diri aku sndiri,tp aku bersyukur aku dpt menyesuaikan diri d Taylors kolej.Eham..Eham..aku ni pantang waktu rehat..bila rehat jew aku on9..sehinggalah sorg sahabat aku dari jepun suka sgt buka lmn web Tagged d fb,Aku mana lah tau..sbb aku buta semua tue..dia ler yg ajar aku..dari situlah episod aku bermula...
 Aku mulakan jari jemari aku dgn menaip..ada jew aku nk uat...mcm biasa laman sosial pertama aku teroka adalah TAGGED..well come my tagged..heheheheh..aku mcm biasa aku cari mangsa..semua army..bemula dari laman sosial spupuku lah aku dpt add semua tntra2d bwh jajahan aku..lalalallala...yg dah kawen..single..yg nk kawen lg 1 pun ada..masa tu aku  suka2 jew nk serius tu xdelah..sbb xberani lg..masih aku ingat awal bln okt 2009,sdg aku melayan tagged ada sorg mamat ni,memberi salam bt pertama kalinya pd aku..aku mcm biasalah smbg mcm biasa..wlwpun ramai nk berkenalan,nk jmpalah..mcm2 lglah..aku bt derk jew..Tp dgn mamatni lain pula ceritanya...

Jodoh Oh Jodoh.....Part 2

Bukan aku memilih..tp aku x bersedia..berkawan aku aku suka nk bercinta...Ek eleh...nnti ar...xmati pun..xde..Eksyen x???..smbung citer yg tertinngal tue..Time tu cuti semester,aku mcm biasalah lepak ke rumah akak dia d kajang,sbb aku suka layan anak akak dia DANISH YUSOFF..aku mcm biasalah tnya akak dia ttg mamat niew,dia mcmana,ok ke x...uper2nya anak mak..ops org Perak..nge..adei!..kmpung gaklah..aku pun dah lupa apa nmpa kg dia..dkt sgt dgn gua tempurung..nk d jdkan citer..spupu aku yg bkerja d sg besi anto msg pd kwn aku sbb nk jmpa aku sok..al maklum lah masa tu nk beli hp,hp mahal x mcm skrg..mlm tue aku tepon spupu aku d public pon ler..Dia pesan sok pg2 aku jemput ko,jgn x bgun lak..kalo ko nk kenal tunag komcmana...jd lepas solat subuh..aku bsiap utk ikut spupu aku ke UPNM,dia pesan dgn aku,7 hari akubg ko tgk,agak2 ko x tahan bgtau aku..aku bt muka derk jew..
        satu..hari.dua hari..hari ke 3..aku jadi bengang..sape yg tak bengang 3 hari tgk tunag sndiri amik sorg wanita utk hantar g keje..panaslah hati,beriya2 mak dia nk tunangkan aku dgn mamat nih..!..jd mcm biasa..d UPNM ada kafe..d situlah aku tgk kemesraan yg d tahap gedik..palingmeluat aku tgk..aku dgn slumber trus kemaja pasangan kekasih yg menyirap darah,dgn slumbernya aku simbah air minuman yg berada d atas meja..Sakit hati pnya pasal,Aku warning..spnjg aku berkawan dgn llki,aku xpernah jmpa llki yg bodoh mcm kau..nnti ko balik ko bg tau dgn mak ko nk putus dgn aku...Sbb nya ko dah tau..sejak berlaku kes tu..aku terus menyepikan diri,aku xnk tau tgg mangkuk tu..sejak kes tu aku tanam kan dlm hati aku,jgn sekali nk paksa aku lg..hari berganti hari,d tahun mcm biasalah berubah2 hinggalah mematangkan diri aku..

Jodoh Oh Jodoh.....

Aku ni bila tnya pasal jodoh dulu elegik sikit,nak balik kg pun malas..bila balik kg jew..g kenduri kawen org kg,dowang msti bg soalan yg manyakitkan hati aku..KO BILA LAGI..dgn senyum sinis....Hurm aku mcm biasalah..``sok saya kawen yea...nk makan kat kedai mamak bayar sndiri..``..zalim x aku...
    aku ni d kenali sorg gadis yg xsuka tnya pasal bf,bf..bf d bf...aku akan jd boring d bosan..masa zaman sek..bdk llki sampai sumpah aku...KO MMG XDE ORG NK AR!!!!..ada aku kisah....hinggalah kezaman universiti aku..Nk kenal mmg senang,nk faham perangai org aku xsuka ar..setiap akativiti aku,aku akan habiskan dgn bersukan,xpdc,melancong kesana kemari..sehinggakan di dunia pritikal aku d U..Adalah mamat niew..nk berkenalan dgn aku,aku dgn kereknya..nk kawan apa ada hal..sampailah 1 tahap mamat nie bg aku mcm2..bear sebesar aku 2 ekor smpai skrg aku simpan,ni aku nk cari mak angkat bear tue..hahhahah..penat dia usya aku..aku bt derk jew..sehinggalah pada 1 hari ada dinner d universiti,Aku tpaksa pakai baju kurung sbb nk seragamkan tema dinner tue..Pttnya aku yg ayu,,ni sebaliknye..
      Mlm tu aku rasa smcm jew dgn mamat ni,bkn d sbbkan suka tp meluat...nk jumpa aku xleh ada org ikut aku jd teman,kena aku sorg2...mana aku nk..jd dia luahkan isi hati jantungnya yg nk terkeluar tue..SAYA NK JADIKAN AWAK TEMAN ISTIMEWA SAYA,AWAK SUDI KE????..dlm hati..Alamak,apa aku nk jawab nie..kalo aku ckp xnk nnti mcm citer hindustan..belari mcm ada lagu ikut dia..aku dgn kerek d slumber..Saya bkn xnk terima cinta awak,tp saya dah ada bf..padahal mana ada pun,sbb nk sedapkan hati jew..padahal aku nk bcinta pun xpandai,hurm...jd mlm tu penentu kptsan aku,Dia ingat d falkulti pelancongan ramai2 gurl2 fanatik dgn dia,tp tidak aku..Aku fikir masa tu nk blajo d enjoy dgn aktiviti aku...sminggu sudah blalu..muka mamat tu tidak kelihatan...uper2nya dia minta tukar u..Hurm...mntang2lah bapak dia dekan..leh tukar sana tukar sini..
    Nk d pendekkan cerita ketika umurku 20tahun aku pksa bertunang yg bukan pilihan hati jantungku sndiri..Tp hanya bertahan 4 bulan sahaja...yg ni aku malas nk citer,sbb aku tunang dgn mamat ni pun aku bkn ada hati pun...mcm biasalah,d sbbkan xnk kawen muda,aku pasang spy...bekas tunag aku ni pnsyarah d UPNM sg besi,utk siasat tingahlakunya..aku pasang spy yg menetap d sg besi..uper nya aku tertipu....dia tunang sbb terpaksa..argh..Mcm biasa aku cari pasallah...apa yg mak dia xsuka aku bt..smpai mak dia xsuka aku..

Salam Perkenalan

Tanggal 29hb Oktober 2011, adalah kali pertama aku menulis di dada blog ini..aku harap, semoga entry2 yg bakal ku tuliskan akan menjadi suatu kenangan yang terindah didalam hidup ku..Salam perkenalan dunia blog..